Sayfa İçeriği

Tırnak mantarı hastalıkları başka enfeksiyonlara yol açması ve bulaşıcı olması nedeni ile önemli bir sağlık problemidir. Tırnak mantarında lazer tedavi ile sağlıklı tırnak gelişimi sağlanabilir.

Uygulanan tedavi ne olursa olsun tırnağın klinik olarak düzelmesi tırnak tutulumuna bağlı olarak değişmekle birlikte 3-6 ay sürebilir.
Tırnakta renk ve şekil bozukluklarıyla kendini belli eden tırnak mantarı, bulaşıcılığı nedeniyle toplumda hızla yayılır. Daha çok yetişkinlerde görülen bu sağlık sorunu, ağrı ve kokuya neden olarak kişinin yaşam kalitesini etkileyebilir. Kalp, şeker ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıkları olan kişiler tırnak mantarına karşı daha dikkatli olmalıdır.

 

Rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki sebepler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ortak terlik ve ayakkabı kullanımı,
  • Hijyen kurallarına uyulmaması,
  • Spor merkezleri ve havuz gibi ortak kullanım alanlarında yere ayakkabısız veya terliksiz basılması,
  • Mantar enfeksiyonlarının oluşması kolaylaştıran nemli ortamlar,
  • El ve ayakların yıkandıktan sonra iyice kurulanmaması.

Lazerle tırnak mantarı tedavisi, mevcut mantar hastalığının tedavisine dönüktür. Hasta sonrasında mantar yönünde koruyucu önlemler almadığında hastalık aynı tırnakta ya da diğerlerinde tekrarlayabilir.

Lazerle tırnak mantarı tedavisi, mantar enfeksiyonu olan tırnak üzerine tırnağın tüm alanını kaplayacak şekilde uygulanır. Bu tedavi tırnak mantarının durumuna göre aynı seansta 2-3 dakika aralar ile 1-3 kez tekrarlanır.

Seanslar bir tırnak için 1 hafta ara ile 2-4 seans arası uygulanır. Lazer tedavi süresi, tedavi edilecek tırnak sayısına bağlı olarak değişmekle birlikte 15-45 dakika sürer.

Tedavi sırasında birçok hasta tırnakta ısınma ve tırnakta sızlanma duyusunu alır. Tedavi sırasında hafif bir ağrı olabilir. Lokal anesteziye gerek kalmaksızın soğuk hava desteği ile lazer tedavisi yapılır. Seans sonrasındaki günlerde istirahate gerek yoktur. Lazer tedavi sonrasında tırnak için manikür, pedikür ve oje kullanımı yönünde kısıtlama bulunmaz.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 45 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

2 - 4 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi