Sayfa İçeriği

Mezoterapi ile Lipoliz tedavisi, bölgesel zayıflamada kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bacaklar, karın ve mide bölgesi, yanlar, sırt, kollar, alt bacak olacak şekilde bölgesel yağlanma olan bölgelere tedavi yapılabilir.

Bu tedavide amaç bölgeye küçük dozlarda ilaç enjekte ederek yağ hücrelerini azaltmaktır. Cilt altına enjekte edilen ilaç sayesinde, dolaşımda düzelme ve lenfatik sistemde canlanma, hücre içi yağ metabolizması desteklenmektedir. Böylece cilt altı yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılıyor.
Mezoterapi ile Lipoliz tedavisi hangi bölgelere uygulanır?

Vücut mezoterapisi seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 15 ila 30 dk. sürer. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 5 ila 10 gün arası 1 seans uygulanır. 8-12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kürü tekrarlanabilir. Kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişmekle birlikte ortalama 8 – 10 seans arası yapılabilir.
Mezoterapi ile Lipoliz tedavisinin kullanım alanları
Sellülit

Sellülit her yaş grubu kadın ve erkekte görülebilen ciltte dalgalı yumru görünümüdür. Genelde hormonal duruma bağlı lenf drenaj sorunu sonrası ortaya çıkmaktadır. Sellülit tedavisi için mezoterapi ile 4-10 haftada, haftada bir kez olmak üzere tedavi yapılabilir.

Mezoterapi ile cilt altına şırınga edilen maddeler sellülitli alanda kan akımını ve lenfatik dolaşımı düzenler, yağ depozitlerini çözer ve sertleşmiş bağ dokuyu tedavi eder.

Selülit cilt altı bölgede bağ dokusu ile çevrili olan yağ hücrelerinin artarak bağ dokuyu germesi, beslenmesi bozulan bağ dokudaki oluşan değişimler sonucu deri esnekliğini kaybetmesidir.

Selülit, dolaşımda azalma, genetik olarak defektif bağ doku, yağ hücrelerinde büyüme sonucu oluşur. Aşırı kilo alıp verme, hamilelik, sağlıksız beslenme selülit oluşumunu hazırlar. Mezoterapi ile artmış yağ depoları çözülebilir, yoğunluğu artmış sağlıksız bağ doku ortadan kalkabilir, lenf dolaşımı artabilir.

Genel olarak haftada bir kez uygulanır. Seans sayısı kişiye göre değişir. Sonrasında uygulanan lenfatik drenaj (pressoterapi) ile tedavi sonrası yan etki oluşum riski düşer.

Bölgesel Yağlanma

Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmalarda kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını destekler.

Skar (Yara) Tedavisi

Skar, cilt lezyonundan sonra oluşan doku tamiridir. Doku oluşan hasarı giderirken bazen o bölgedeki reaksiyona bağlı olarak nebbe dokusu oluşabilir. Bu bölgelere kişiden kişiye göre değişmekle birlikte üçer hafta aralıklarla 5-6 seans mezoterapi tedavisi yapılabilir.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

8 - 10 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Mezoterapi ile Lipoliz Tedavisi