Sayfa İçeriği

Dudağa fazla hacim eklendiğinde yüzün dengesi bozulur. Dudaklar yandan bakıldığında önden göründüğünden daha ince durabilir. Alt dudak ve üst dudak arasında olması gereken bir oran vardır. Bu oran aynı zamanda yüzün tamamında da olmalıdır.

Bu oranın korunması veya oluşturulması çekiciliği, güzelliği aynı anda doğal görüntüyü de getirir. Üst dudağımızın ortasıyla alt dudakta ona karşılık gelen yerin toplamından oluşan bölgeye dudak kalbi diyoruz. Bu bölgeye hacim veren dolgu enjeksiyonu ile belirginleştirip kontur oluşturmak dudağın kaybettiği hacmi dengeler ve yıllar içinde yaşla beraber incelen dudaklara dolgu ile kaybettiği verimliliği kazandırmış oluruz.

Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin en önemli özelliği alerjik bir reaksiyona neden olmamalarıdır. Bunun nedeni, bu maddenin vücutta zaten doğal olarak bulunmasıdır.

Hyalüronik asit bazlı dolgular özellikleri sayesinde sadece dudakları biçimlendirmek, hacim vermekte değil, yoğun nem vermekte de etkilidirler. Dudak dolgusu enjeksiyonu ortalama 15-30 dakika süren bir uygulamadır. Gerekirse öncesinde dudaklara anestezik etkili bir krem uygulanır sonra dolgu maddeleri, dudak bölgesine çok ince iğnelerle veya kanüllerle, kişiye ve yüze özel, doğallığı bozmayacak şekilde enjekte edilerek uygulama yapılır.

Dudakların Yaşlanması

Yaşla beraber dudaklar incelmeye, dolgunluklarını kaybetmeye başlar. Dudaklar zamanla düzleşir, uzamaya başlar ve üst dudaktaki kalp şekli kaybolur. Kollajen kaybının yanı sıra dudaklarda doğal olarak bulunan hyalüronik asit de azalır. Üst dudağınızın incelerek alt dudağınızın üzerine indiğini de gözlemleyebilirsiniz.

Yaşlanmayla birlikte üst dudak sarkmaları meydana gelir. Dudaklar yön değiştirmeye başladığı an itibarıyla üstlerine doğru uzanan ince çizgiler oluşmaya başlar. Ağız-burun bölgesinin merkezindeki kısımda, yani burnun sonu ile üst dudaklar arasındaki kısımda da kayıp yaşanabilir. Dolgu maddeleriyle dudakları yuvarlaklaştırarak daha dolgun ve belirgin bir görünüm verilebilir.

Dudak Çevresi Çizgileri

Kollajen sadece dolgunluk ve dudak çizgisi için değil kırışıklıkların engellenmesi için de gereklidir. Dudak çevresinde beliren kırışıklıklar kollajen ve elastin eksikliğinden kaynaklanır. Sebebi güneş hasarı, sigara, yaşın ilerlemesi ya da kalıtımsal olsun fark etmez; doğal yapısını ve şeklini kaybeden dudaklar büzüşür ve kırışıklıklar başlar. Dolgu maddeleri dudağı çevreleyen bölgedeki çizgilerin tedavisi içinde kullanılır. Ayrıca, vitamin enjeksiyonları, botulinum ve plazma lazer ile kombin tedaviler de yapılabilir.

Dudak Dolgusu Kalıcı Mı?

Dudak dolgusu yapıldığı anda değişiklik hemen fark edilir. Dudağa hacim vermek, biçimlendirmek için kullanılan hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri kalıcı değildir. Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi faktörlere bağlıdır. Dudaklara uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 9-18 ay gibi süre kalıcılık sağlar.

Venüs Dudak

Venüs dudağı, antik çağdan itibaren kabul edilen ideal dudak şekillerinden birisidir. Venüs dudakları altın oran hesaplamaları uyumlu dudaktır. Venüs dudak dolgusunda dudak şekli altın oran hesaplamaları ile belirlenir. Ağzın genişliği ölçülere uyumlu olacak şekilde küçük, alt ve üst dudak kendi içinde orantılı olmalıdır. Alt dudak üst dudağa oranla daha hacimli olabilir. Özellikle üst dudak olmak üzere dudak çizgisi kıvrık, belirgin ve simetrik olmalıdır.

Afrodit Dudağı

Afrodit dudağı en evrensel dudak estetiğine sahip dudak şeklidir. Afrodit dudak dolgun, şekilli ve canlı dudakların simgesi durumundadır. Güzel dudak denildiğinde her kültürde akla muntazam kıvrımlı, dolgun ve renkli dudak gelir. Afrodit dudak şeklinde alt ve üst dudağın kalınlığı birbirine eşittir. Üst dudağın dolgunluğu azalmadan dudak kenarlarıyla birleşir. Hem dolgunluk, hem şekil hem de renk açısından özel bir şekle sahiptir.

Üst dudağın tam ortasından bulunan eros yayı kıvrımı daha belirgindir. Dudak konturu dışa doğru hafif çıkıntı yapacak şekilde oldukça belirgindir. Ayrıca dudak pürüzsüz ve gergin olmalıdır.

Eros Yayı

Yüz estetiğinde dudak güzelliğinin çok önemli bir yeri var. İnsanlık tarihi boyunca bütün sanatçılar için ilham kaynağı olur. Şiirden edebiyat, resimden heykele sanatın her alanında ön plana çıkar. Dudak estetiğinde dudağın dolgunluğunun yanı sıra dudak konturu, üst dudak ile alt dudak arasındaki dolgunluk uyumu, üst dudak kıvrımları çok önemlidir. Eros yayı denilen aşk yayı ise üst dudağın tam ortasındaki kıvrımın dudak ile uyumudur.

Eros yayı denilen orta kıvrımın belirgin, alt dudağın üst dudağa göre daha dolgun, dolgunluğun ise dudağın orta kısmında yoğunlaştığı, üst dudak kenarlarının hafifçe kıvrık olduğu dudak örneklerini hemen hemen bütün sanat eserlerinde görülebilir.

Hera Dudak

Gülümseme, sosyal alanda sözsüz iletişimin en önemli aracı olduğundan kişinin benlik algısında ve sosyal hayatında büyük öneme sahiptir. Güzel bir gülümseme toplumda kabul edilirliği artırır. Bu nedenle dudak dolgusu, güzel bir gülümseme ve daha enerjik bir görünüm için en çok talep edilen estetik işlemler arasında gelir. Hera dudak dolgusu ismini mitolojinin güzellik sembollerinden birisi olan Tanrıça Hera’dan alır ve tasarım açısından altın oran hesaplamaları da benzer estetik açılar esas alınır.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

1 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Dudak Dolgusu Tedavisi