Genelde yüz bölgesinde ve yer yer tüm vücutta da görülen, kılcal damarların genişlemesiyle ciltte kırmızımsı bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Lazerle kılcal damar tedavisi, genişleyen kılcal damarların sağlık açısından büyük bir rahatsızlık vermemesine karşın, görünüm açısından dolayı uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Lazerler kılcal damarın içinden geçen kanda bulunan oksihemoglobin adlı maddeyi etkiler. Yoğun şekilde kanda bulunan oksihemoblobin lazerin etkisi ile ısınır. Isınan ve zarar gören damarlar zaman içinde kaybolurlar. Damar ne kadar genişse, içindeki kan miktarı ve oksihemoglobin daha fazladır. Bu yüzden kalın damarlar ince damarlara göre lazer tedavilerinden daha kolay etkilenir.

Lazerle kılcal damar tedavisi seans sayıları kılcal damarın cinsi, kalınlığı, yerleşimi ve nedenine göre değişir. Yüzde yaygın şekilde görülen kılcal damar tedavileri bazen bir seansda da çözüm bulabilirken bazen de en az 4-6 seans gerektirmektedir. Yüzdeki kılcal damar tedavilerinde seans aralıkları en az 3 hafta olmalıdır. Burun üstündeki kılcal damarlar tedavide lazer tarafından etkilense bile kaybolmaları bazen 3-4 seansı gerektirebilir.

Tedavi sırasında ağrı eşiği düşük kişilerde anestezik krem ve lokal anesteziden destek alınabilir.

Lazerle kılcal damar tedavisinden sonra yüzde hafif bir pembelik olur. Bu görünüm yarım gün içinde geçer. Çok yaygın kılcal damar varsa yarım gün süren hafif bir ödem görülebilir. Genel olarak kabuklanma beklenmez. Kılcal damar tedavisi yaptıran hastalar işlem sonrası güneş koruyucu kullanmalıdır. Güneş koruyucu kullanmanın dışında, yaz aylarında güneşin dik olduğu öğlen saatlerinde güneş altında kalmamalı, şapka kullanmalı ve gölgede kalmaya özen göstermelidirler.

Lazerle kılcal damar tedavisi kalıcı mıdır?
Uygulama tedaviye yöneliktir. Tedavi edilen bölgede rahatsızlığın tekrar etmemesi beklenir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Her girişimsel işlem risk taşır. Sonuçlar kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Her hastada aynı sonuç elde edilemeyebilir. Erken dönem sonuçları yanıltıcı olabilir. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Son Güncellenme Tarihi: 15.09.2023, Editör Ad/Soyad: Yasemin Savaş, Editör Telefon: 0533 349 56 88