Sayfa İçeriği

Saç Ekimi Nedir?


Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu ya da saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç köklerinin aktif olmadığı ve kelliğin oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemine saç ekimi denilmektedir. Saç ekimin ile kellik olan bölgeye, hastanın kendisinden alınan sağlıklı saçlar ekilmektedir. Saç ekimi kişisel analizler yapılarak planlanır ve uygulanır. Yani kişiye özeldir. Saç ekimi operasyonuyla hastanın genellikle ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanır ve ihtiyaç olan alanlara ekilir. Saç ekiminde hedefimiz, kişinin ekim yapıldığı belli olmayacak şekilde doğal ve kalıcı bir şekilde saçlı görünüme kavuşturulmasıdır. Saç ekimi cerrahi bir operasyondur. Bu sebeple saç ekimi konusunda deneyimli doktorlar ve teknik ekip tarafından yapılması en güvenli ve sağlıklı yoldur.

Saç Kaybı Neden Olur?

Saç kaybının erkeklerde en önemli ve en sık görülen nedeni genetik kodlanma özelliğidir; ancak stres, ilerleyen yaş, hipotiroidi, hipertiroidi, kansızlık, çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri, onkolojik hastalıklar, kemoterapi tedavisi ve travmatik yaralanmalar sonrasında da saç kaybı oluşabilmektedir. Doktor muayenesi ile tanı konulduktan sonra, donör alanda yeterli ve sağlıklı saç kökü olan herkese saç ekimi başarılı bir şekilde uygulanabilinmektedir. Sadece saç değil kaş, bıyık ya da sakal ekimi deson derece başarılı bir şekilde yapılabilinmektedir. Ayrıca saç ekim operasyonu sadece erkek tipi saç dökülmelerinde değil; çeşitli hastalıklar sonucunda oluşabilecek lokal boşluklara, yara izi, yanık izi, ameliyat dikiş izine de başarı ile yapılmakladır.

Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?

1.Analiz

Saç dökülmesinin neden yaşandığı araştırılır. Hastanın saç ekimine uygun olup olmadığına bakılır. Hangi Saç Ekim tekniğinin kullanılacağı belirlenir. Operasyon esnasındaki bütün detaylar bu aşamada belirlenir.

2.Planlama

Ön muayene esnasında elde edilen verilere göre planlama yapılır. Ne kadar greft alınacağına, nereye ne kadar saç kökü ekileceğine bu aşamada karar verilir. Ayrıca saçın en verimli alanı donör bölge olarak seçilir. Daha sonra operasyon türüne bağlı olarak saç tıraşı yapılarak ön saç çizgisi belirlenmesine geçilir.

3.Lokal Anestezi

Saç ekimi aşamaları süreciyle ilgili en merak edilen konulardan birisi de uygulanmakta olan lokal anestezinin ağrıyı kesip kesmediği olmaktadır. Hem saç köklerinin alınacağı, hem de alınan köklerin ekim işleminin yapılacağı bölgeye uygulanmakta olan bölgesel anestezi, bütün kafanın dezenfekte edilmesinin ardından gerçekleştirilir. Saç ekimi operasyonlarının ağrısız bir biçimde gerçekleştirmesi için uygulanmakta olan lokal anestezi, yalnızca ekim bölgesindeki sinir uçlarını uyuşturarak hastanın konforlu bir operasyon geçirmesini sağlar. Ayrıca sedasyon uygulaması ile lokal anestezide hissedilen ağrı da ortadan kaldırılır.

4.Greftlerin Toplanması (FUE)

Greftlerin donör bölgeden çok daha rahat alınması adına özel hazırlanan salin sıvısı saçlı deriye enjekte edilmektedir. Kafatası ile saçlı deriyi birbirinden az da olsa uzaklaştırmaya yarayan bu özel sıvı, saç derisinin şişmesine ve greftlerin çok daha kolay alınmasına olanak sağlar. Çıkarma işlemi bittikten sonra dokulardan temizlenen saç kökü kanal açma işlemine kadar bekletilir.

5.Safir FUE tekniği için Saç Ekim Kanallarının Açılması

Açılan kanallar mutlaka saç kökleriyle aynı açıya sahip olmalı, derinlikleri eşit olmalı ve aynı yöne bakıyor olmalıdırlar. Kanal açma işlemi ortalama 3 saat sürmektedir.

6.Safir FUE tekniği için Saç Köklerinin Ekilmesi

Alınan greftlerde bulunan saç köklerinin, açılan kanallara ekilmesidir. Bir diğer deyişle saç kökleri, doktor tarafından açılan kanallara aktarılır. Doğal bir görüntü adına tekli greftler ön tarafa, çiftli ya da çoklu greftler ise arka tarafa doğru ekilir.

7.DHI tekniğinde CHOİ Kalemleri ile Saçların Ekilmesi

Alınan greftler CHOİ adı verilen özel kalemlere yerleştirilerek kanal açmadan direkt olarak saçlı deriye yerleştirilir.

Saç Ekimi İçin Önemli Parametreler Nelerdir?

Saç ekimi cerrahi bir uygulamadır. Bu konuda tecrübeli doktorlar tarafınca gerçekleştirilmesi en iyi sonuçların alınması için önemlidir. Doğru kişiye doğru teknik uygulandığı takdirde saç ekiminin başarı oranı oldukça yüksektir. Doğal bir görünüm için saçların doğru açıyla, doğru yönde ve doğru yoğunlukta ekilmesi çok önem taşımaktadır.

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Ekilen saçlar, ekim işlemini takip eden bir ay içerisinde dökülmeye başlar bazen bu dökülme süreci 3.-4. aya kadar uzayabilir. bu dökülmeler sonrasında saçlar kalıcı olarak çıkmaya başlar. bu süreç kişiden kişiye değişmekle beraber genel olarak bu şekilde ilerler. Saç ekimi sonrasında ekilen saç kökleri genetik etkilere dirençlidir ve dökülmez. Ancak saç ekilen bölgede eski saçları var ise bu eski saçlar zaman içerisinde dökülmeye devam edebilir ve saç yoğunluğunun azalmasında bağlı olarak gelecekte yeni bir saç ekimi ihtiyacı doğabilir.

Saç ekimi kimlere uygulanabilir?

Çeşitli nedenlerle saç dökülme problemi yaşamış, saç ekimine engel fizyolojik rahatsızlığı olmayan ve donör alanında yeteri kadar saç folikülü olan her yaştaki tüm erkeklere ve kadınlara saç ekimi yapılabilir.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

30- 60 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

3 - 6 ay

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Saç Ekimi Tedavisi