Sayfa İçeriği

Antiaging Nedir?

Antiaging, kişinin iyilik halini, sağlıklı, dinç görünümünü uzun yıllar boyunca yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasını mümkün olduğu ölçüde önleyerek sürdürebilmesi için başvurulan yöntemleri vurgulayan sağlık terimidir. Kişinin bağışıklık sistemini zinde ve güçlü tutması; sağlıklı bir hayat sürmesi; protein, karbonhidrat, vitaminler ve mineraller yönünden zengin ve dengeli bir beslenme alışkanlığı edinmiş olması; spora ve egzersize yeterli zamanı ayırması; düzenli ve yeterli uyku alışkanlığını sürdürmesi; stresten uzak durması gibi birçok faktör antiaging kapsamında değerlendirilebilmektedir.

Thulium lazer antiaging tedavisi ile yapılan işlemde cilt üzerinde yaşlanma belirtilerinin ortaya çıktığı bölgelerde kontrollü ufak zedelenmeler oluşturularak hastanın vücudundaki ‘makrofaj’ denilen iyileştirici hücreler sorunlu bölgeye çekilir. Hastanın vücudunda zaten var olan iyileştirici hücreler zamanla cildin yitirmiş olduğu kolajen ve elastin sentezi hareketini sağlayarak içsel yapılarda olumlu tetiklenme oluşturmaktadır.

Antiaging Tedavisine Yönelik Uygulanan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Cerrahi girişim yani ameliyat gerektirmeksizin, antiaging amaçlı olarak yapılan tedaviler hyalüronik asit enjeksiyonu, PRP, mezoterapi gibi kişinin kendi hücrelerinden elde edilen veya dış kaynaklı destek malzeme içeriklerinin yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmaya meyil gösterdiği alanlara uygulanmasıdır. Son yıllarda, halk arasında örümcek ağı uygulaması olarak bilindiği şekli ile cilt altına yerleştirilen iplerle gerçekleştirilen toparlama uygulamaları da ipler dokular arasında kolajen ve elastin sentezini arttıran tedavi yöntemi de ekleyebiliriz. Lazer tedavi sistemleri, radyofrekans tedavi sistemleri ve yüksek yoğunlukta odaklı ultrason (HIFU) tedavi teknolojileri de tıbbi cihazların kullanımı yoluyla istenilen sağlıklı ve dinç görünümün muhafaza edilmesi amacıyla başvurulan diğer tedavi yöntemleridir. Hastanın yapısal özelliklerine ve yaşlanma belirtilerinin derecesine göre, alanında uzman bir doktor tarafından yapılacak muayene sonrasında doktorun yönlendirme ve önerilerine göre belirlenmelidir.

Thulium Lazer Antiaging Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Doktorun teşhislerine bağlı yönlendirmeleri doğrultusunda oluşturulan tedavi planına bağlı olarak, hastanın yaşı, cinsiyeti gibi yapısal özelliklerine ve yaşlanma belirtilerinin nerelerde olduğu, derinlik seviyeleri gibi niteliklerine göre lazer tedavinin uygun akım gücü, dalga boyu, atım ve tarama seçenekleri belirlenmektedir. Thulium Lazer tedavisi ile gerçekleştirilen uygulamalarda cihazdan sağlanan enerji ile yaşlanma belirtilerinin niteliklerine bağlı olarak seçilen akım gücü, dalga boyu, atım ve tarama seçenekleri ile sorun yaşanan cilt alanı üzerinden geçilmektedir. Thulium Lazer tedavisi ile yapılan işlemde cilt üzerinde yaşlanma belirtilerinin ortaya çıktığı bölgelerde kontrollü ufak zedelenmeler ve berelenmeler oluşturularak kişinin vücudundaki ‘makrofaj’ denilen iyileştirici hücreler sorunlu bölgeye çekilerek cilt probleminin giderilmesi hedeflenmektedir. Hastanın vücudunda zaten var olan iyileştirici hücreler zamanla cildin yitirmiş olduğu kolajen ve elastin sentezi hareketini sağlayarak içsel yapılarda olumlu tetiklenme oluşturmaktadır.

Thulium Lazer ile Antiaging Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Hastanın yaşı, cinsiyeti, antiaging tedavisi görmek üzere yaşlanma belirtilerinin nerelerde olduğu, ne ölçüde olduğu, yani derinliği ve yaygınlığı tedavinin süresini belirleyen en önemli faktörlerdir. Thulium Lazer antiaging tedavisinin gereklilik seviyesine göre seans sayısı kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

4 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Lazerle Antiaging Tedavisi