Sayfa İçeriği

Tüy sarartma tedavisi, lazer epilasyon tedavisi ile sonuç alınamayan çok ince tüylere farklı bir dalga boyundaki lazer ile tüy renklerinin, melanosit hücrelerin parçalanmak suretiyle açılmasıdır.

Lazer epilasyon tedavi öncesinde yapılan kontrollerde; özellikle yüz bölgesinde tetiklenmeye yatkın bir kıl yapısı varsa, doktor lazer epilasyon tedavisini uygun görmeyebilir. Yüz kıllarının yanında hastalarda eşlik eden hormon bozukluğu da tetiklenmeyi şiddetlendirebilmektedir. Kıl köklerinin zayıf ve kahverengi olduğu ve lazer epilasyon tedavisinin tercih edilmediği bu gibi durumlarda mevcut kıllarından rahatsız olan hastalar için tüy sarartma tedavisi tavsiye edilir.

Açık kahverengi açık siyah gibi çok ince tüylerin bu sistemle görüntü bozukluğunu ortadan kaldırır bu tüyler genelde yüz, kol, göğüs, göbek, sırt, bölgelerinde daha çok karşılaştığımızdan bu bölgelerde yapıldığı gibi vücudun diğer bölgelerinden de rahatlıkla uygulama yapılabilir.

Ağda, jilet veya tüy dökücü kullanmak istemeyen ancak yüz bölgesi gibi göz önünde bulunan aldırmak istenmeyen kıl yapısına sahip hastalarda rahatlama sağlayabilir. Tedavi, ortalama 2-3 aylık aralar ile tekrar edilebilir. Tekrarlanan lazer tedavi seansları ile kıl köklerinin zaman içerisinde zayıfladığı görülmektedir. Kıl kökü yok olmaz ancak ayva tüyü görünüme dönüştüğü için de hastaların tedavilerinde destek sağlayabilir. Tedavi süresi ortalama 15-20 dk. sürer. Lazer tedavisi ile kıl üzerine atış yapılarak kıl sarartılır. Tedavi sonrası hasta günlük yaşamına devam edebilir.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 -20 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

2 - 3 Ayda Bir

Klinik

Ataşehir

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Lazerle Tüy Sarartma Tedavisi