Sayfa İçeriği

Saç Mezoterapisi, saç dökülmesinin önüne geçebilmek ve saçların daha sağlıklı olmasını sağlayabilmek için uygulanan yöntemlerden birisidir. Saç dökülmesi kadınlarda ve erkeklerde farklı yaş dönemlerinde farklı nedenlere bağlı olarak oluşabilir.

Saç mezoterapisi saçta kuruluk, dökülme, cansız ve mat görünüm, yağlanma ve kepenklenme, saç uçlarında kırılma tedavisinde kullanıldığı gibi mevcutta var olan saçı korumak ve saç ekimlerinden sonra saçlı deriyi beslemek amacı ile de uygulanır. Yani bu uygulamayla hem saç kökleri beslenmekte hem de köklerin bağlı olduğu doku tamir edilmektedir.

Tedavi öncesinde kişilerin saç yapısı analiz edilir ve gerekli durumlarda hastanın tahlilleri istenerek tedavi programı çıkarılır. Saçın yıpranma oranına, hastanın yaşına, dökülme oranına ve saç telinin yapısına göre seans sayısı belirlenir. Uygulama özel mezoterapi iğneleri, mezoterapi tabancası veya dermapen kullanarak yapılır. Saçlı derinin ihtiyacı olan vitamin ve mineral karışımları ile tedavi sağlanmış olunur. Uygulama sonrasında saçın yıkanmaması ve saça herhangi bir krem ya da yağ sürülmemesi gerekir.

Saç mezoterapisi direkt olarak saç köklerini hedef aldığından dolayı, saç dökülmesini yüksek oranda durdurur. Tedavi 15-20 dk sürer. Saçları ile ilgili sorun yaşayan, ister kadın olsun ister erkek tüm yaş gruplarında uygulanabilir. Genellikle PRP ile kombine edilmesi önerilir.

Saç Mezoterapisi işlemi sonrasında;

Saç mezoterapisinin etkileri kişiden kişiye değişmekle birlikte 6-8 hafta sonra gözlemlenebilir. Bazı hastalarımızda tedaviye başladıktan sonraki birkaç hafta içinde iyi sonuçlar elde edilse de, tedavinin tam etkisini göstermesi için 3 ila 6 ay beklemek gerekir.

Saç Mezoterapisi kimlere önerilmez?

Hamileler, emzirenler, immunolojik hastalığı olanlar, kanser hastaları, diabetikler, antikoagülan tedavisi gören hastalara önerilmez.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

30- 60 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

3 - 6 ay

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Saç Mezoterapi Tedavisi