Sayfa İçeriği

Yaşlanma ile birlikte alın, göz çevresi, dudak çevresi, kaş arası ve yüzün diğer bölgelerinde kırışıklıklar meydana gelir. Kişiyi olduğundan daha yaşlı gösteren bu kırışıklıklar kızgın, yorgun, yaşlı ve üzgün gibi ifadeler ortaya çıkarır. Günümüzde yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri de botoks uygulamalarıdır. Botoks yöntemi ile yaşlanmanın etkileri giderilerek daha genç ve parlak bir cilt görünümü elde edilebilmektedir. Ancak bu tür uygulamalarda kişiyi karakterize eden mimiklerin kaybedilmesi riski bulunur. Bu riski ortadan kaldırmak için ise Baby Botoks yöntemi tercih edilir.
Baby botoks, hem kırışıklıkları gidererek bebeksi bir doku elde edilmesini sağlar hem de mimiklerin kaybedilmesi riskini ortadan kaldırır.Amaç, mimikler kaybolmadan doğal, genç ve bebeksi dokunuşlu bir cilt görünümü elde etmektir.

Baby botoks işleminde geleneksel botoksa oranla aynı güçte ancak daha düşük miktarlarda toksin uygulama bölgesine enjekte edilir. Geleneksel botoksta bloke olan bazı yüz hareket ve mimikleri baby botoks yönteminde herhangi bir zarar görmez ve daha doğal bir mimik ve yüz görünümü sağlanır.

Baby Botoksu Kimler Yaptırabilir?

Tiyatro, televizyon dizisi ve sinema sektöründe çalışan oyuncular, manken, foto model vb. yüzlerini ön planda tutarak çalışan insanlar baby botoksun en önemli kullanıcıları arasında. Buna karşın erken yaşlarda oluşmaya başlayan kırışıklık ve çizgilere karşı erkenden önlem alarak ilerleyen yaşlarda sıkıntı yaşamak istemeyen gençler, ve doğal genç bir görünüme sahip olmak isteyen herkes Baby Botoks işlemi yaptırabilir.

Baby botoks uygulaması alın, kaz ayakları ve kızma çizgilerinde uygulanır ve kırışıklıklarda daha doğal bir hafifleme sağlanır. Cilt daha parlak ve fresh bir görünüm elde eder. Kırışıklıkların tamamen giderilmesi işlemlerinde mimiklerin kaybedilmesi riski vardır. Pürüzsüz ve düz bir alın isteniyorsa klasik botoks yöntemi tercih edilmelidir.

Baby botoks ile göz, alın, kaş arası dikey çizgiler, kaz ayakları, yatay çizgiler gibi pek çok sorun giderilebilir. Etkileri tümüyle kalıcı olmadığı için 4 aylık periyotlar halinde tekrarlanması tavsiye edilir.

Baby Botoks ile Klasik Botoks Arasındaki Farklar Nelerdir?

Baby botoks yöntemi klasik botoksa göre daha hafif bir yöntemdir. Yani baby botoksta daha az botoks maddesi vücuda verilir. Dolayısıyla baby botoksun kalıcılığı da normal botoksa göre daha azdır.

Klasik botoks işlemlerinde mimiklerin kaybedilmesi riski varken, baby botoks ise mimikler kaybedilmeden daha doğal bir yüz görünümünü hedefler.
Hem klasik botoks hem de baby botoks işlemlerinin sonuçları 3-10 gün arası kendini belli eder. Her iki uygulama ile de alında aydınlanma ve parlaklık oluşur. Klasik botoksta mimikler bloklandığı için alın hareketleri kısıtlanır. Baby botoksta ise mimik hareketlerinde hiçbir değişiklik olmaz.
Klasik botoks yönteminde daha fazla botoks enjekte edildiği için etkisi daha fazladır. Gençleşme daha fazla görülür. Kaş kaldırma efektleri, bella eyes badem göz efekti ve alın germe efekti çok belirgindir.

Baby Botoksun Avantajları Nelerdir?

Baby botoks;

  • Karakteristik yüz ifadelerini, mimikleri koruyarak daha doğal bir yüz elde eder.
  • Hızlı, kolay ve güvenli bir yöntemdir. Cerrahi bir müdahale gerektirmez. 10-15 dakikada sürer ve hiç iz oluşmaz. Kişi günlük rutinine aynen devam edebilir.
  • Enfeksiyon ve yara riski bulunmaz. Her mevsim ve günün her anında yapılabilen bu uygulama, kırışıklıkları gideren geçici bir uygulamadır.

Baby Botoks Uygulaması Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Minimal botoks uygulamasının ardından ilk 24 saat kritik düzeyde önem arz eder. Bu sürede kişinin sauna ve hamam benzeri sıcak ve buharlı ortamlardan kendisini sakınması gerekir. İlk gün banyo yapmamak ya da yüz bölgesinde basınca sebep olan yüz masajı benzeri uygulamalardan kaçınmak gerekir.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

1 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Baby Botoks