Sayfa İçeriği
Massetter (botulinum toksin) tedavisi dişlerini sıkan, gıcırdatan ve buna bağlı olarak çenesinde ağrı ve baş ağrısı yaşayan hastaların tedavisinde kullanılmaktadır.

MasseterBotoksu (Diş Sıkma Botoksu) Neden Yapılır?

Diş sıkmadan dolayı büyük masseter kasına bağlı, yüzün alt kısmındaki şekil bozuklukları oluşur. Bu bozuklukların tedavisi için uygulanır.

Masseter Botoksunun Faydaları Nelerdir?

Massetter (botulinum toksin) tedavisi diş sıkmadan kaynaklı diş aşınmaları ve sıkmadan kaynaklı baş ve çene ağrılarının giderilmesinde önemli bir etki yaratır. Aynı zamanda çene, yüz şeklinin de bozulmasını engeller. Cerrahi müdahale gerektiren bir işlem değildir. Bu nedenle ameliyat risklerini taşımaz.

Kimler Masseter Botoksu Yaptırabilir?

Medikal estetiğin uygulama kuralları gereği 18 yaş üstü herkes yaptırabilir. 18 yaş atında ise hastanın diş hekimi veya genel takibini yapan hekimin önerisiyle uygulama gerçekleştirilebilir.

Masseter Botoksu Nasıl Yapılır?

Masseter (botulinum toksin) tedavisi öncesi, muayene esnasında hastanın ihtiyacı belirlenir ve buna bağlı olarak yapılacak tedavinin botulinum toksin doz oranı saptanır. Gerekirse tedavi bölgesine lokalanestezik krem uygulanabilir.

İşlemin ne sıklıkla tekrarlanması gerekir?

Bazı durumlarda hastanın tedavi seansının 2 ayda bir tekrarlanması gerekir. Sonrasında tedavi seansı 4 ay da bir tekrarlanabilir.

Botoks ile çene küçültme nedir?

Messeter botoksu tedavisiyle çene bir miktar küçülür. Yapısı incelir, kare görünümü azalır. Çene kaslarının boyutunu da küçülttüğü için çenede küçülme görülür.

Masseterbotoksu nasıl etki eder?

Çene kaslarını n uyarılmasını engelleyerek kasın çalışmasını yavaşlatır. Kaslarda sıkmaya bağlı meydana gelen büyüme hacmindeki artış normalize edilir.

Tedaviden sonra herhangi bir ağrı yaşanır mı?

Tedaviden sonra herhangi bir ağrı yaşanmaz, kişi sosyal ve iş hayatına geri döner. İşlem sonrası ciltte hafif kızarıklık oluşabilir. Uygulamanın ardından yemek yediğimiz zamanlarda ağrı hissedilir mi? Tedaviden sonra herhangi bir ağrı hissedilmez. Zaman zaman hastalar masseter kasının yavaşlamasından dolayı ilk alışma günlerinde çiğnemelerindeki güçsüzlüğü hissedebilirler. Bu durma zamanla adapte olurlar. Uygulamadan sonra ne zaman makyaj yapmaya başlayabiliriz? Enfeksiyon açısından 6-8 saat kadar makyaj yapılmaması önerilir. Masseter botoksundan sonra nelere dikkat etmek gerekir? Birkaç saat duş ve yüz yıkamadan uzak durulmalı. İlk 24 saat sert gıdalar tüketilmemeli, ağır spor ve yüze masaj yapılmasından uzak durulmalıdır.

Masseter Botoksu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Massetter (botulinum toksin) tedavisi dişlerini sıkan, gıcırdatan ve buna bağlı olarak çenesinde ağrı ve baş ağrısı yaşayan hastaların tedavisinde kullanılmaktadır

Masseter (botulinum toksin) tedavisinin süresi ortalama 15 dk. sürmektedir.

Massetter (botulinum toksin) tedavisinin botulinum toksin etkisine bağlı kullanım süresi 4 aydır.

Etkisi ilk uygulamada 2 ay sonrasında max 4 aydır.

Masseter (Diş Sıkma) Botoks Nedir?