Sayfa İçeriği

Yaşlanma ile birlikte canlı ve pürüzsüz cilt yapısı bozulur, kırışıklıkların da etkisiyle daha yorgun ve yaşlı bir yüz yapısı ortaya çıkar. Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri Mezobotoks’tur. Botoks ile mezoterapi işlemlerinin bir arada yapıldığı bir işlemdir. Mezoterapide cildin esnekliğini güçlendiren, cildi besleyen bileşenler cilt alt katmanlarına enjekte edilirken, botoksta ise botulinum toksin kasa enjekte edilir. Botulinum toksin kasların aşırı çalışmasını önleyerek kırışıklıkları giderir.

Mezobotoks işleminde ise hyaluronik asit, aminoasit, vitamin ve mineraller ile birlikte botulinum toksin de mezoterapideki gibi kas yerine cilt alt katmanlarına enjekte edilir. Böylece nem dengesi kazandırılarak cildin daha aydınlık, parlak, dinlenmiş ve pürüzsüz görünmesi sağlanır. Karışımın içerisine az miktarda botulinum toksin konulduğu için kırışıklıklar açılır, doğal yüz ifadelerinin bozulması da önlenir.

Mezobotoks uygulamasında kasa doğrudan bir işlem uygulanmaz. Bu da mimik kaybı yaşanmamasını, doğal görünümün korunmasını sağlar. Enjeksiyonun ardından hasta kaslarını hareket ettirmekte zorlanmaz, yüz ifadesi değişmez. Ciltteki kolajen ve elastin üretimi artar ve cilt kendisini yeniler. Daha parlak ve canlı bir görünüm kazanır. İnce kırışıklıklar giderilmiş olur.

Sanatçı Botoksu Nedir?

Mezobotoks dünya genelinde oyuncu botoksu olarak da anılmaktadır. Hollywood aktörleri, aktrisleri, modeller, ekran yüzleri sıkça mezoterapiye başvurduğu için bu isimle anılmaktadır. Zira estetik kusurları giderirken doğal görünüme ve mimiklere zarar vermemesi, bu meslek grupları başta olmak üzere, göz önündeki bir çok insan için en cazip seçenek haline gelmesini sağladı.

Mezobotoksun Farkı Nedir?

Mezobotoks, diğer botoks işlemleri gibi ameliyatsız bir tedavidir. Buna karşın ciltte belirgin bir ışıltı, yenilenme ve gençlik sağlar. Mezobotoks uygulamasının daha doğal sonuçlar vermesini sağlayan bazı özellikleri, farkları mevcuttur.

Mezobotoks yöntemi ciltteki ince kırışıklıkları yok ederken aynı zamanda cildin nemliliğini de arttırır. Bu sayede cildiniz kaybettiği ışıltısını ve sıkılığını yeniden kazanır. Botoks enjeksiyonu sırasında toksinle birlikte aynı zamanda gençleştirici serum da uygulandığı için cildin kendini onarma ve yenileme süreci aktif hale gelir. Enjeksiyon bölgesine göre çene ovali netlik kazanır ve kişinin yüzü her bakımdan daha estetik bir hal alır.

Mezobotoksun diğer bir farkı da uygulandığı bölgedir. Botoks tedavileri yüz bölgesinin tamamına uygulanabilir. Fakat mezobotoks daha geniş bir uygulama alanına sahiptir. Dekolte bölgesi, kol ve bacak içleri, yüz bölgesi mezobotoks uygulanabilen bölgeler arasındadır.

Mezobotoks Etkisi Ne Zaman Başlar?

Mezobotoks uygulaması 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Etkisinin gözle görülür hale gelmesi içinse üç günlük bir süre yeterlidir. Birinci haftadan itibaren tatmin edici sonuçlar görülmeye başlar.

Mezobotoksun Avantajları Nelerdir?

  • Mezobotoks, doğallığı kaybetmeden cildinin daha genç görünmesini isteyenler için idealdir.
  • Cildi besleyen, cildin esnek yapısını güçlendiren bileşenler ile cildin yenilenmesini ve esnekliğinin artmasını sağlar.
  • Ciltte nemin korunmasını sağlar.
  • Mimik kırışıklıklarının giderilmesinde etkilidir. Cildin doğal yapısını korur, donuk ve kasılmış yüz ifadesini önler.
  • Yüz ovalini eski haline kavuşturur.
  • Yanak ve çene yanlarındaki sarkmaları toparlar.
  • Çene ovalini belirginleştirir.
  • Boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları önler.
  • Gıdı sarkmalarını azaltır.

Mezobotoksun Fark Yaratan Özellikleri Nelerdir?

Mezobotoks ile normal botoksun farkları;

  • Mimikleri değiştirmez, ince kırışıklıkları ve sarkmaları düzeltir,
  • İçeriğindeki vitaminler ile cildin ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılar, hyaluronik asit ile kollajen oluşumunu tetikleyerek daha parlak, canlı ve sıkı görünümlü cilt oluşturur,
  • Yağ ve ter bezlerinin salgılama fonksiyonlarını düzeltir, aşırı terleme ve yağlanmayı önler.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

1 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Mezobotoks