Sayfa İçeriği

Cildin bağ dokusu, cilde sıkılığını ve elastikiyetini veren kollajen ve elastin olarak bilinen yapısal proteinleri üretmekle görevli fibroblast adı verilen bir hücre türü içerir. Bu proteinler yaşlandıkça daha az üretilir ve bu da cilt sarkmasına, kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olur. Yıllar öncesinden beri, fibroblastların laboratuvar ortamında çoğaltılmasını gerektiren fibroblast kültürü, çeşitli tedavilerde ve estetik prosedürlerde kullanılmaktadır.

Yüze kök hücre tedavisi, fibroblast kültürünün avantajlarını genişletir. Vücudun ana hücreleri olan kök hücreler, her tür hücreye farklılaşabilir, dönüşebilir ve sürekli kendini yenileyebilir. Kök hücre yüz gençleştirme, cildin fibroblast kültürlerinden elde edilen kök hücrelerle aşılanarak hücresel yenilenmeyi ve kollajen üretimini arttırarak, cilt gençleştirmeyi amaçlar.

Fibroblast kültürü (Fibrocell) ile yüz gençleştirme kulak arkası derisinden kök hücre ile cilt gençleştirme adı ile de anılır. Kök hücreler ve fibroblastlar birlikte, cilt dokusunu iyileştirebilen, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünürlüğünü en aza indirebilen ve cildin genel tonunu ve sıkılığını iyileştirebilen taze kollajen ve elastin liflerinin sentezini destekler.

Yüz gençleştirme için kök hücre kullanımının birçok avantajı vardır. Öncelikle, gerekli herhangi bir kesi olmadığı için enfeksiyon ve yara izi olasılığı daha azdır. İkincisi, yüzü gençleştirmek için yabancı cisimler veya daha doğal bir yöntem olan yapay dolgu maddeleri yerine vücudun kendi hücre ve dokularını kullanır. Kök hücreler ve fibroblastlar, prosedür bittikten uzun süre sonra da kollajen üretimini ve hücresel yenilenmeyi uyarmaya devam ederek, geleneksel yüz germe işlemlerinden daha uzun süreli sonuçlar verir.

Sonuç olarak, kök hücreler kullanılarak yapılan yüz gençleştirme, yaşlanmanın etkilerini azaltmaya ve cildin genel tonunu ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek yeni ve minimal invaziv bir yöntemdir. Prosedür, kolajen üretimini uyarır ve vücudun kendi kök hücreleri ve fibroblastlarından yararlanarak hücresel yenilenmeyi teşvik ederek hastaya daha genç ve canlanmış bir görünüm kazandırır.

Akne, genellikle hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıklara neden olan yaygın bir cilt sorunudur. Akneyle başa çıkmanın yollarını arayanlar için sıklıkla sorulan sorular ve cevapları önemlidir. İşte akne tedavisine dair sıkça sorulan bazı temel sorular ve bu konuda bilmeniz gerekenler.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

30- 60 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

3 - 6 ay

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Kök Hücre Tedavisi