Sayfa İçeriği

Son yıllarda hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak tercih edilen ozon tedavisi, oksijenin triatomik ve kararsız bir formu olan ozon gazı kullanılarak uygulanır.

Ozon doğada bulunan üç oksijen atomundan oluşan, renksiz, keskin kokulu bir gazdır. Doğada gaz halinde bulunur. Çok güçlü bir dezenfektandır, antimikrobiyaldir, immün sistem düzenleyicisidir ve antioksidandır. Aynı zamanda kanın akışkanlığını artırıcı, kan yapımını uyarıcı ve ağrı kesici etkisi de vardır. Bilindiği gibi vücudumuzda hücrelerin içindeki her gün süregelen yapım yıkım olayları sonucunda üretilen ve kullanılan enerjinin yanı sıra birtakım yan ürünler ortaya çıkmakta ve bunlar serbest 02 radikalleri olarak ortada dolaşarak hücrelere zarar vermektedir. Özellikle de sigara, çevre kirliliği, radyasyon ağır ağrı kesiciler ve kanser ilaçlarının kullanımı bu serbest radikallerin oluşumunu daha da artırmaktadır. Serbest radikallerin vücutta artması nedeniyle çeşitli hastalıklara sebebiyet vermektedir.

Sağlıklı bireylerde de antiaging ve antioksidan özelliği nedeniyle ozon tedavisinin farklı yöntemlerle koruyucu tedavi kapsamında kullanımları vardır.

Majör ozon tedavisi temel uygulama yöntemidir. Ekipman ve cihazlar kullanılarak yapılan, deneyim ve titizlik gerektiren bir uygulamadır. En yaygın kullanılan bu metotla hastadan 50-200 ml kan alınarak, dozu belirlenmiş ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra tekrar hastaya geri verilmesidir. Genellikle haftada 2 veya 3 defa en az 10 seans olacak şekilde protokol belirlenir ve uygulanır. Tedavinin uygulama süresi yaklaşık 15-30 dk. kadardır.

Majör Ozon Tedavisi Nedir ;

  • Anti aging, antioksidan etkisiyle cilde koruyucu destek,
  • Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını hızlandırma,
  • Bağışıklık sistemini, enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direnci arttırma,
  • Kan ve Lenf sistemini temizlemede destek,
  • Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetme ve esnekliğini arttırmada destek,
  • Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarına tedavi desteği,
  • Hormon ve enzim üretimine destek,
  • Stres hormonu olarak bilinen adrenalini okside ederek destek tedavi sağlamaya yardımcı olur.
İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

10 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Majör Ozon Tedavisi