Sık kullanılan kasların hareketleri nedeniyle oluşan kırışıklıkları giderme yöntemleri arasında en fazla başvurulan uygulama Botoks dur. Protein yapıda bir ilaç olup, kas hareketlerini sağlayan sinir iletisini geçici bir süre durdurarak kasları gevşetir. Sadece uygulama yapılan bölgedeki kasların daha az çalışmasını sağlayarak etkili olur. Yapıldığı bölge dışında vücudun diğer alanlarındaki kaslara etkisi yoktur.

Yüz mimiklerimizi sağlayan kaslar yıllar süren kullanım sonucu cildimizde kırışıklıklara yol açar. Bu kasları gevşeterek kırışıklıkları azaltmak mümkündür. Uygun aralıklarla yapıldığında botoks kırışıklık oluşumunu engeller. Erken dönemde yapılmaya başlanmasıyla zaman içinde mimik hareketi ile oluşan çizgilerin kalıcı hale gelmesi önlenebilir.

Botoks göz çevresi kırışıklıkları, alın ve kaş arası mimik kırışıklıkları, yüzdeki asimetrilerin düzeltilmesinde , kaş kaldırmada kullanır.
Uygulamanın ilk etkileri 3 – 4 gün sonra belirmeye başlar ve tam etkisi 10 gün sonra oluşur. İşlemin etkisinin kalıcılık süresi kişinin cilt yapısına bağlıdır. Ortalama 4 ile 6 ay içinde ilacın tesiri yavaş yavaş azalır ve kas hareketi yeniden başlar.

Botoks sonrasında kısa süre içinde gerileyen kızarıklık, geçici morluklar ve ödem olabilir. Bazen yapılan bölgede birkaç gün sürebilen geçici morluklar olabilir. Aspirin, kan sulandırıcı ilaçlar ve ağrı kesiciler, C vitamini kullananlarda enjeksiyon sonrası morarma riski yüksektir. Eğer mümkünse tedaviden 5-7 gün önce bu ilaçların alınmamasında fayda vardır. Botoks hamilelere, emzirenlere ve kas hastalığı olanlara uygulanmaz.

Botoks doktor tarafından uygun enjeksiyon alanlarına uygun dozlarda yapıldığında mimiklerin de kullanılmasına izin vererek, yapay bir görünüm oluşturmadan kırışıklıklarınızdan kurtulabileceğiniz bir tedavi yöntemidir.

İşlem Tablosu
İşlem Süresi

15 - 30 dk

İşe Dönüş

Hemen

Seans

1 seans

Klinik

Ataşehir - Nişantaşı

Yüz Tedavileri
İletişim Formu

    KVKK kapsamındaki aydınlatma metnini okudum, anladım kabul ediyorum.

    Açık rıza metnini okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.

    Yüz ( Kırışıklık ) Botoks